אוניברסיטת תל אביב מגדילה את מעונות הסטודנטים לכ-4,000 יחידות דיור
הדירות מיועדות ליחידים ולזוגות, בשכירות חודשית של כ-30% מתחת למחיר השוק
בשורה לסטודנטים ולסטודנטיות בעיר תל אביב: בתום תוכנית מקיפה, אוניברסיטת תל אביב אישרה לאחרונה בנייה של 1,000 יחידות דיור חדשות במעונות הסטודנטים, שיצטרפו ל-2,700 היחידות הקיימות במעונות "ברושים" ו"איינשטיין".
שלב א' של התוכנית ייצא לדרך כבר בחודשים הקרובים, עם בנייתם של שני אגפים חדשים במעונות הסטודנטים "ברושים", שיכילו 500 יחידות דיור. הליך הבנייה צפוי להימשך כשנתיים והאכלוס צפוי לאוקטובר 2025. במקביל האוניברסיטה תפעל להשלמת הליך התכנון וההיתר של עד כ-500 יחידות דיור נוספות במטרה להקדים כמה שניתן את הבנייה גם בפרויקט זה, כאשר המטרה היא אכלוס החל מאוקטובר 2026.
מעבר לכך, באוניברסיטה כבר מסתכלים קדימה ובכוונתם להמשיך לפעול מול הגורמים הרלוונטיים בעירייה כדי לאשר במהלך השנים הקרובות בנייתן של מאות יחידות דיור נוספות ובכך להגיע ליותר מ-4,000 יחידות דיור.
באוניברסיטה מדגישים כי מדובר בבשורה של ממש לטובת הסטודנטיות והסטודנטים שסובלים ממצוקת דיור חריפה בעיר, ויש אלפי סטודנטים שממתינים ברשימת ההמתנה למעונות. יחידות הדיור החדשות, בדומה לדירות הסטודנטים הקיימות, מיועדות ליחידים ולזוגות ועלות השכירות החודשית מוערכת בכ-30% ממחיר השוק. כך למשל דירת סטודיו ליחיד מושכרת לסטודנטים ב-2,400 שקל בחודש ודירת זוג מושכרת החל מ-3,000 שקלים. הזכאות למעונות היא בהתאם לקריטריונים סוציו-אקונומיים, וכן מתבצעת הגרלה בין כלל הממתינים.
ללמוד קרוב לבית
דקאנית הסטודנטים, פרופ' דרורית נוימן: "קרבת המעונות לאוניברסיטה מאפשרת לתלמידים לחסוך זמני נסיעה ארוכים ולהקדיש יותר זמן ללימודים. דירות המעונות מקלות על התלמידים בהיבט הכלכלי. יוקר המחייה באזור תל-אביב מקשה על האזרחים ועל אחת כמה וכמה על התלמידים שהפניות שלהם לעבודה נמוכה מעצם היותם תלמידים ושמועסקים בעבודות בשכר סטודנט. לא פחות חשוב, אווירת הלימודים שמאפשרים הקמפוסים – מעצימה את המוטיבציה ללמוד ולהצליח, ולייצר מארג חברתי תומך, בעיקר לתלמידים חדשים."
סגנית הנשיא לבינלאומיות, פרופ' מלאת שמיר: "הוספת יחידות דיור היא בשורה נהדרת לבינלאומיות באוניברסיטת תל אביב. האוניברסיטה מושכת אליה אלפי סטודנטים בינלאומיים כל שנה, המגיעים מעשרות מדינות שונות. בכך היא מחזקת את המחקר, מעשירה את המגוון האנושי בקמפוס ומעניקה התנסות גלובלית לסטודנטים הישראלים. אולם סטודנטים בינלאומיים מהססים לבוא לאוניברסיטה שבה אין אפשרות מגורים בקמפוס, לפחות לתקופת הקליטה שלהם בארץ. הרחבת המעונות תאפשר לנו להביא לישראל יותר סטודנטים מצוינים מרחבי העולם".
באוניברסיטה מוסיפים שלאור תנופת פרוייקטי תב"ע ופינוי בינוי בעיר, נוצר חוסר בדירות שהיו עד כה רלוונטיות לשכירות לסטודנטים, מה שהגדיל מאוד את הצורך והביקוש למעונות, ומהווה כיום מגבלה משמעותית לסטודנטים מחוץ לגוש דן אשר מבקשים להתקבל ללימודים באוניברסיטה.
בהתאם להסכם, האוניברסיטה תרחיב את שיתוף הפעולה עם חברת הנדל"ן "בינוי ושיכון", שבנתה ומפעילה כיום את מעונות "ברושים". על פי ההסכם בין הצדדים, "בינוי ושיכון" מקבלים בנוסף לקרקע ללא עלות גם מענק הקמה שגייסה האוניברסיטה ממקורותיה ומהוועדה לתכנון ולתקצוב של המועצה להשכלה גבוהה, וזאת בתמורה לבניית יחידות הדיור והשכרתן לסטודנטים במחירים מפוקחים הנמוכים באופן משמעותי ממחיר השוק.
תמיר כהן, מנכ״ל שיכון ובינוי: "הקמת המתחם החדש של מעונות הסטודנטים באוניברסיטת תל אביב הוא הישג משמעותי. מדובר בפרויקט הצפוי לשרת אלפי סטודנטים ואנשי סגל, אשר עתיד להיבנות בסטנדרטים הגבוהים ביותר. בכוונת החברה להמשיך ולפתח את תחום המעונות ותחומי התשתיות והנדל״ן המניבים הנוספים".