סניף ישראלי ראשון של המרכז האירופי לחישוב אטומי ומולקולרי הוקם באוניברסיטת תל-אביב

הסניף הישראלי של CECAM - המרכז האירופי לחישוב אטומי ומולקולרי באוניברסיטת תל-אביב, הוא הראשון שנפתח מחוץ לגבולות אירופה

01 ינואר 2014
סניף ישראלי ראשון של המרכז האירופי לחישוב אטומי ומולקולרי הוקם באוניברסיטת תל-אביב
פרופ' ערן רבני (משמאל) עם פרופ' דומיניק טילדסלי, מנהל החברה

מרכז אוניברסיטאי העוסק במדע חישובי נפתח לאחרונה בקמפוס. אירוע הפתיחה של המרכז, שמהווה את הסניף הישראלי של CECAM - המרכז האירופי לחישוב אטומי ומולקולרי (Centre européen de calcul atomique et moléculaire), התקיים לצד סדנה מקצועית שמשכה אליה עשרות חוקרים מהארץ ומהעולם.

 

CECAM הוקם בסוף שנות השישים במטרה לקדם הפצת ידע ושיתופי פעולה בתחום המדע החישובי. עם השנים הרחיב הארגון את תחומי פעילותו, ולצד העיסוק במדע מולקולרי חישובי, כלומר בכימיה חישובית, הוא עבר לעסוק גם בפיזיקה ובביולוגיה חישובית.

 

המרכז האירופי, שלאורך השנים נטלו בו חלק רבים מגדולי המדענים האירופאים, פועל בין השאר באמצעות ארגון כנסים, חילופי סטודנטים ואנשי סגל, וקיום סדנאות מחקר וסדנאות לימודיות. לפני כארבע שנים עבר הארגון ממבנה פעולה ריכוזי למבנה מבוזר, וכך, לבד מהמרכז ששוכן בלוזאן, שוויץ, פועלים באירופה מרכזים נוספים, הנקראים צמתים (nodes) ואשר מקדמים את מטרותיו ברמה המקומית.

 

הצומת הישראלי

מתוך רצון להימנות עם המוסדות המובילים בתחום, הגישה אוניברסיטת תל-אביב את מועמדותה להקמת הצומת הישראלי, ולפני חודשים אחדים אושרה הקמת המרכז התל-אביבי, ה-18 במספר והראשון מחוץ לגבולות אירופה עצמה. את הצומת התל-אביבי מנהל פרופ' עודד הוד מבית הספר לכימיה.

 

"המטרה שלנו היא למצב את תל-אביב במרכז המפה העולמית של המדע החישובי", אומר פרופ' הוד, "ואחת הדרכים לעשות זאת היא להביא לכאן את גדולי המדענים בתחום, כדי שיציגו את עבודתם ויקיימו אינטראקציה עם אנשי הסגל והסטודנטים שלנו. כבר לכנס הראשון נרשמו למעלה משמונים איש, בהם יותר משלושים מרצים מהמוסדות המובילים בארץ ובעולם, ובראשם דומיניק טילדסלי, מנהל מרכז CECAM בלוזאן ואחד המדענים החשובים בעולם בתחום הדינמיקה המולקולארית".

 

פרופ' הוד מוסיף, כי מעורבות האוניברסיטה בפיתוח המרכז, הניבה תוצאות. "כבר אנחנו מתחילים לראות את הפירות בנכונות של אנשים לבוא להרצות, ומקבלים תגובות טובות רבות מהארץ ומהעולם ותשבחות מהמרכז של הארגון". לדבריו, כבר בשלב הזה יש תכניות רבות להמשך הדרך: "בשנה הבאה נקיים כאן שיתוף פעולה של ארבעה צמתים. אנחנו צפויים לנהל בין שתיים לארבע פעילויות מדי שנה, ויומן האירועים שלנו מלא עד 2016. אנחנו מקווים ומאמינים שנממש את המטרה ונחשוף את האוניברסיטה בפני העולם המדעי בתחום, דבר אשר צפוי לקדם משמעותית את ההכרה העולמית של מדינת ישראל בכלל ושל אוניברסיטת תל אביב בפרט".

 

פרופ' ערן רבני, יו"ר הכינוס הראשון של חברת CECAM, ציין כי "הכינוס הראשון היה מוצלח מאוד והיה לו הד משמעותי בקהילה, מה שעשה שירות מצוין לאוניברסיטה".

 

לאתר הצומת הישראלי >

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>