מהתואר הכפול בהנדסה מכנית ובמדעי כדור הארץ - לתוכנית יוקרתית ב-MIT

עודכן: 19.07.2020

טמיר פלג, בוגר המסלול, התקבל לתוכנית היוקרתית LGO, המכשירה מנהלים לתפקידים בכירים בעולמות הייצור, התפעול והפיתוח של מוצרים טכנולוגיים

הנציג שלנו ב-MIT. טמיר פלג

לפני שנה בדיוק הפך טמיר פלג לאחד מבוגרי המחזור הראשון של התואר הכפול בהנדסה מכנית ובמדעי כדור הארץ עם לימודי סביבה, והייתה לנו הרגשה שעוד נשמע עליו. כעת הוא יוצא להמשך המסע שלו למען איכות הסביבה, באחת התוכניות היוקרתיות ב-MIT. מדובר בתוכנית בשם LGO - Leaders for Global operations, שמכשירה מנהלים לתפקידים בכירים בעולמות הייצור, התפעול והפיתוח של מוצרים טכנולוגיים.

 

בסיום התוכנית, מקבלים הסטודנטים שני תארי מאסטר: תואר אחד במנהל עסקים מבית הספר למנהל עסקים של MIT סלואן (MIT Sloan School of Business), ותואר נוסף בהנדסה מבית הספר להנדסה של המכון (MIT School of Engineering). זוהי תוכנית ייחודית, המאגדת בתוכה קשר הדוק עם חברות מרכזיות בתעשייה האמריקאית והעולמית. כחלק ממסגרת הלימודים לתואר מספקת התוכנית הכשרה ממוקדת בנושאי מנהיגות, ניהול והובלה ובנייה של צוותים. כמו כן התוכנית כוללת מלגה המכסה חלק משמעותי מעלויות שכר הלימוד. אמנם לסמסטר הקרוב טמיר לא צריך לארוז מזוודה מפני שהלימודים יתקיימו באופן מקוון, אך ההתרגשות גדולה. רגע לפני שהוא מתחבר לזום שאלנו אותו כמה שאלות:

 

כיצד הלימודים בתוכנית התואר הכפול עזרו לך להתקבל ל-LGO והאם הם העניקו לך כלים מיוחדים?

"לימודיי באוניברסיטת תל אביב נתנו לי את הכלים המתאימים בתחומי ההנדסה והמדעים, על מנת לבסס את מועמדותי ללימודי הנדסה מתקדמים באוניברסיטת MIT. בין היתר, מגוון הקורסים ותוכנם, מבנה התוכנית העמוס והייחודי. סיום שני התארים בהצטיינות יתרה, וכן ההמלצה של פרופ' אלכס ליברזון כראש התוכנית תרמו מאוד למועמדות חזקה. הלימודים בתוכנית היו ממוקדים בנושאי סביבה. אני גם בחרתי למקד את קורסי הבחירה שלי בתחום האנרגיה, טכנולוגיה ירוקה ופיתוח מוצרים. אלה תרמו למיצוב המועמדות שלי, שהתבססה על מטרות קריירה בתחום הטכנולוגיות הנקיות (Clean-tech) בדגש על אנרגיות מתחדשות".

 

מדוע בחרת ללמוד במסלול הכפול בהנדסה מכנית ומדעי כדור הארץ בהדגש סביבה?

"לפני לימודיי בתואר הכפול שמתי לי למטרה להשפיע לטובה ולתרום למאבק בשינויי האקלים. המשיכה שלי לעולם הטכנולוגיה ולמציאת פתרונות טכנולוגיים לאתגרים השונים הביאה אותי ללימודי ההנדסה. החיבור בין הנדסה מכנית ומדעי כדור הארץ בדגש על סביבה, היה טבעי ומתבקש, ושמחתי שניתנה לי האפשרות והזכות לקחת חלק במחזור הראשון של התוכנית, שסיפקה לי את תשתית הידע הטכנולוגי והמדעי הנדרש על מנת להצליח במטרות שלי. אני מתכוון להמשיך בכיוון הזה, להעמיק את הידע ההנדסי שלי תוך כדי רכישת כלים עסקיים, שיאפשרו לי להביא טכנולוגיות לשימוש נרחב באמצעות מודלים עסקיים ברי-קיימא".

 

יש לך כבר תוכניות ליום שאחרי סיום מסלול ה-LGO?

"כרגע התוכנית שלי לאחר סיום LGO היא אחת משלושה מסלולים: להתברג בשדרה ניהולית של חברה גדולה המפתחת ומייצרת טכנולוגיות נקיות (לדוגמה GE); להצטרף בעמדה בכירה לחברת סטארט-אפ טכנולוגי בתחום או להקים אחד; להצטרף לחברת השקעות בטכנולוגיות נקיות. כמובן שכל תוכנית היא בסיס טוב לשינויים, ואני מגיע ל-MIT בראש פתוח על מנת ללמוד ולגלות כיווני התפתחות נוספים".

 

אז למה בעצם סביבה?

"יש לי משיכה עזה לתחום הסביבתי. אני חושב שהטיפול בשינויי אקלים הוא האתגר הגדול והמורכב ביותר של האנושות כיום. בחרתי במסלול בשביל לקחת חלק בהתמודדות עם האתגר הזה. בימים אלה אני מסיים את תפקידי כמנהל מוצר בחברת SolarEdge, שהיא חברה ישראלית שמפתחת ומשווקת מוצרים בתחום האנרגיה הסולארית".

 

והקורונה? איך היא השפיעה על התוכניות שלך?

"בגלל הקורונה אני בעצם לא יכול לעבור לארה"ב, והקמפוס של MIT סגור. זה אומר שהלימודים בסמסטר הקיץ הנוכחי מתבצעים מרחוק".

 

הקמפוס של MIT יחכה לו

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>