'מדויקות'-תוכנית החונכות והרישות לנשים במקצועות ה-STEM ע"ש רות רפפורט פותחת שנת פעילות חדשה

באירוע פתיחת שנה נחשפה תוכנית הפעילות לשנת תשפ"ה

03 דצמבר 2024

ביום רביעי, 20 לנובמבר 2024, התקיים אירוע פתיחת השנה של תוכנית 'מדויקות' ע"ש רות רפפורט - תוכנית החונכות והרישות ("נטוורקינג"( של הפקולטה למדעים מדויקים והפקולטה להנדסה, באוניברסיטת תל אביב, שנועדה לתמוך בסטודנטיות במקצועות המדעים והטכנולוגיה (STEM) בנקודות קריטיות בקריירה האקדמית שלהן. במסגרת האירוע גויס המחזור החדש של משתתפות התוכנית, ונחשפה תוכנית הפעילות לשנת תשפ"ה.

 

 

אירוע, שאורגן על ידי הסטודנטיות המובילות של התוכנית, השתתפו כ -350 סטודנטיות מתואר ראשון ועד תארים מתקדמים וכן חוקרות ונשות/אנשי סגל, מהפקולטה למדעים מדויקים ומהפקולטה להנדסה, של אוניברסיטת ת"א.

במבואת ההתכנסות, חיכו למשתתפות פוסטרים מרגשים עם סיפורן האישי של נשות סגל בתחומי ה-STEM, המספרות את מסלול חייהן האקדמי ועל הקשיים עמם התמודדו, עד שהגיעו למעמדן המקצועי הנוכחי.

 

 

בהמשך, התכנסו המשתתפות באולם פורטר. רקטור האוניברסיטה, פרופ' מרק שטייף, פתח את האירוע ובירך את המשתתפות בשמו ובשם נשיא האוניברסיטה, פרופ' אריאל פורת. בהמשך, פרופ' מילוא, מיסדת התוכנית ודיקנית הפקולטה למדעים מדויקים, הודתה להנהלת האוניברסיטה ולדיקן הפקולטה להנדסה, פרופ' נועם אליעז, על שיתוף הפעולה. פרופ' מילוא סיפרה על מסלול חיה המקצועי ועל הדרך שעשתה עד לתפקידה הנוכחי, כדיקנית הפקולטה למדעים מדויקים והאישה הראשונה בתפקיד זה. היא תארה את הרקע להקמת התוכנית והסבירה את החשיבות ביצירת קהילה תומכת, וביצירת הבחיבור למודלים לחיקוי, עבור סטודנטיות מתחומי ה-STEM, כאמצעי להעצים אותן במהלך לימודיהן, לעודד אותן להתקדם לתארים מתקדמים בתחום, ולתקן את תת הייצוג החמור של נשים במקצועות המדעים והטכנולוגיה.

 

 

פרופ' מילוא הודתה לקרן ברוך ורות רפפורט שתמכה בהקמת התוכנית ותומכת בהפעלתה, לקרן משפחת שעשוע שהצטרפה השנה לתמיכה בתוכנית, לקרן קראון וכן לחברת גוגל ולחברות נוספות שתומכות בתוכנית. לדבריה של פרופ' מילוא "התמיכה בתוכנית מבטיחה את הדור הבא של מדעניות יוצאות דופן בישראל. היא מאפשרת לנשים בתחומי ה- STEM, גישה רבה יותר למשרות אקדמיות ותעשייתיות מתקדמות, ותורמת להגדלת ייצוגן של הנשים בתפקידי מנהיגות והפיכתן למקור השראה לדורות הבאים".

בסיום דבריה עלו שתי סטודנטיות 'מדויקות', ערכו חידון נתונים קצר על ייצוג נשים במקצועות ה-STEM באקדמיה ובתעשייה, עודדו סטודנטיות מכל התארים לקחת חלק בתוכנית וכן חשפו את לוח הפעילות לתשפ"ה.

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>