תערוכת הבוגרים/ות הראשונה של המסלול למדיה דיגיטלית
לפרוץ דרכים טכנולוגיות ולספר סיפורים כפי שטרם סופרו
מאז המצאת הקולנוע הפך המסך לכלי רב עוצמה בידיהם של מספרי הסיפורים. עוצמה זו הלכה וגדלה עם הופעת פלטפורמות ומסכים חדשים כמו המחשב האישי, הטלפונים הניידים, המציאות המדומה (Virtual Reality) ועוד. בטכנולוגיית המציאות המדומה לדוגמה, האפקטים הוויזואליים לא רק נראים ונשמעים על המסך, אלא גם סובבים את הקהל, מלווים אותו, מגיבים לפעולות שלו. השלב הבא הוא עבודה בפלטפורמות שעוד לא דמיינו, וזה בדיוק מה שעושים במסלול ללימודי מדיה דיגיטלית בבית הספר לקולנוע וטלוויזה ע"ש סטיב טיש.
השנה יצאה לדרך תערוכת הבוגרים/ות הראשונה של המסלול למדיה דיגיטלית, שמציגה את עבודות המחזור הראשון. כל אחד מהפרויקטים בתערוכה מצליח לפרוץ דרך חדשה, לספר סיפורים בז'אנרים שונים ובפלטפורמות מגוונות. 14 הפרויקטים המוצגים בתערוכה, בוחנים בדרכים שונות שיטות סיפור חדשניות ומקוריות כמו: נרטיבים אינטראקטיביים שמטשטשים את הגבולות בין הסיפור לקהל; סיפורים מבוססי מיקום באמצעות מציאות רבודה; פרויקטים אמרסיביים במציאות מדומה שהופקו בטכנולוגיית לכידת תנועה; סטוריטלינג (Storytelling) באמצעות זיהוי קולי ובינה מלאכותית; סטוריטלינג אמרסיבי בחלל פיזי עם הקרנה היקפית, סרטי קולנוע המשתמשים באפקטים ויזואליים בצורה מקורית ועוד.
לדברי ראש התוכנית, אודי בן אריה, "האתגר של הסטודנטים היה ליצור פרויקטים נרטיביים המשתמשים באמצעי מבע דיגיטליים, למעשה לבחון שיטות סיפור חדשניות, מה שמוכר בעולם כ-The future of storytelling. אנחנו מאמינים שהמדיה הדיגיטלית מאפשרת אין סוף דרכים חדשות ומרתקות לספר סיפורים באופן שלא ידענו עד עכשיו. לעומת מסלולים אחרים בארץ שעוסקים במדיה דיגיטלית, זאת תוכנית הלימודים הראשונה בארץ שמתמקדת בסטוריטלינג תוך שימוש בטכנולוגיה ובמדיה הדיגיטלית."
היצירות בתערוכה מאפשרות מבט אל מעבר לאופק הנרטיבי המוכר, אולי אף אל השלב הבא של סטוריטלינג. בין הפרויקטים:
Play Your Way | איתמר לוי
כ- 12 דקות, חוויה אינטראקטיבית במציאות מדומה (VR)
חווית מציאות מדומה מוסיקלית אינטראקטיבית, המשלבת נגינה חיה ומספרת את סיפורם של נגני הג'אז הישראלים בניו-יורק. הצופה חובש משקפי מציאות מדומה ונכנס לנעליו של אבישי, פסנתרן ג'אז צעיר שעבר לניו יורק על מנת להפוך לנגן ג'אז מפורסם בסצנת הג'אז הגדולה בעולם. קפיצה נוסטלגית לניו-יורק של שנות ה- 50 מספקת הצצה לימיה הגדולים של סצנת הג'אז, בניסיון לעזור לו להתמודד עם השאלה, האם להישאר בניו-יורק או לחזור לישראל.
עולם התיקון | שני בראל
10 – 20 דקות, נסיוני, וידאו 360 מעלות
הסרט מנסה להראות כיצד סיטואציה אחת, יכולה להיות מורגשת שונה מאדם לאדם, במיוחד בשעת מלחמה ואזעקה. החוויה משלבת בין מיצב אינטראקטיבי לצפייה בסרט וידאו 360 מעלות. הסרט מתרחש בזמן מלחמת המפרץ, כפי שנחווה בארץ ב-1991, ומציג ארבעה מצבים נפשיים של התמודדות אל מול המציאות המלחמתית בעורף. ארבעת הדמויות מציגות על ידי סרטים קצרים סיטואציות שנעות בין אוטופיה לדיסטופיה.
עולם התיקון, שני בראל. צילום: דני רומאנייב
הבחירה הנכונה | עילי קמחי, גילן הרמן
סרט אינטראקטיבי הנשלט באמצעות מערכת מעקב עיניים
לראשונה, הסרט האינטראקטיבי הראשון המשלב טכנולוגיית מעקב עיניים. בדרמה קומית זו, אלדד (ברק שמיר) מתקשה לעמוד בהתנהגות הטורדנית של האקסית (דני אלה), מול המניפולטיביות של הבוסית (לונה מנסור) ובלחצים של החברה (אינה בקלמן). פיתוח חדשני זה מאפשר למשתמש לנווט את העלילה ולשלוט בהתפתחות הסרט באמצעות מבטו באופן בלתי מודע, ולצופים האחרים - לראות איפה המשתמש מביט, ואת הבחירות שהאלגוריתם מבצע. מסובך להבין? כן. ככה זה העתיד.
מתוך הסרט "הבחירה הנכונה"
עתיד הסטוריטלינג כבר כאן
בשנים האחרונות הולך וגובר הצורך בקרב גופי הפקה בארץ ובחו"ל ביוצרים בעלי אוריינטציה המשלבת סיפורת קולנועית בשילוב הכרת תחום היצירה באמצעים דיגיטליים על בוריו. בתוכנית למדיה דיגיטלית, תחום הלימוד מפותח לא רק ככלי טכני, אלא גם ובעיקר בהקשר של מחקר ויצירה, ששמים דגש על האסתטיקה האודיו-ויזואלית והנרטיבית הייחודית שמתהווה בתחום.
התוכנית מתמקדת בלימוד ומחקר בשני תחומים מרכזיים: יצירה של אפקטים ויזואליים דיגיטליים לקולנוע ולטלוויזיה (VFX), ויצירה בטכנולוגיות אינטראקטיביות כגון מחשבים, אינטרנט, סלולר, מכשירים ניידים, סביבות וירטואליות מדומות (VR) ורבודות (AR). העיסוק בתחומים האלו נמצא בחזית המחקר של המדיה, והם מהווים חלק מהותי ובלתי נפרד מהפרקטיקה של הפקות מקצועיות. בנוסף, השימוש באמצעים דיגיטליים ואינטראקטיביים הולך ומתרחב עקב התפתחויות טכנולוגיות, שהפכו את הכלים ליצירה בתחומים אלו לזולים ונגישים יותר.
המסלול הייחודי של ארבע שנים לתואר ראשון (B.A) ותואר שני (M.F.A) בקולנוע וטלוויזיה בדגש על מדיה דיגיטלית, מיועד לתלמידים מוכשרים המעוניינים להשתלב ביצירה ומחקר בתחום כבר בשלב מוקדם של הלימודים. סטודנטים שיתקבלו למסלול יוכלו להתחיל בלימודי התואר השני כבר בסמסטר א' של שנה ג'.
אז בואו ליצור ולהפיק סיפורים אודיו-ויזואליים עלילתיים ודוקומנטריים, סיפורים שיסופרו בדרכים חדשות, מהפכניות ואינטראקטיביות.