סדנת יובל נאמן בנושא "רובוטיקה: צעצועים או כלי מלחמה?"

21 במאי 2013, 9:00 - 15:00
אולם בר שירה - מול בנין נפתלי
ללא תשלום
סדנת יובל נאמן בנושא "רובוטיקה: צעצועים או כלי מלחמה?"

הכנס יתקיים בין השעות 15:00-09:00 באודיטוריום בר שירה, וידון ברובוטיקה כתחום אסטרטגי למדינת ישראל בתחומי החינוך, הכלכלה והביטחון.

בכנס ייקחו חלק אנשי פיתוח ומחקר לצד מומחים מתחום הרובוטיקה, אשר יבחנו את הפוטנציאל הכלכלי, החינוכי והביטחוני הגלום ברובוטים. בכנס ישתתפו שר המדע, הטכנולוגיה והחלל, חה"כ יעקב פרי, פרופ' צבי שילר מהמחלקה להנדסת מכונות ומכטרוניקה באוניברסיטת אריאל, פרופ' גל קמינקא, ראש מאגד הרובוטיקה האוניברסיטאי, המחלקה למדעי המחשב ומרכז גונדה לחקר המוח, אוניברסיטת בר-אילן, פרופ' אלוף (במיל.) יצחק בן ישראל, ראש סדנת יובל נאמן למדע, טכנולוגיה וביטחון ועוד.

בעשור האחרון אנו עדים לעליה מתמדת בכמות היישומים הרובוטים בתחומים השונים, תחום הרובוטיקה מסתמן כהשקעה אסטרטגית בעתידנו. המושב הראשון יבחן את תחום הרובוטיקה כמנוע צמיחה כלכלי אסטרטגי וידון באפיקים ותחומים חדשים להשקעה, ובכדאיות הכלכלית בהשקעה בהם. המושב השני בכנס יעסוק בשילוב הרובוטיקה בתחומים שונים, בין השאר בתחום החינוך. משתתפי המושב יציגו את כלי הרובוטיקה ככלי לקידום החינוך, אשר מטרתו להכשיר את הדור הבא של מדינת הסטארט אפ. אלו השקעות חשובות במעלתן לחיזוק החוסן הכלכלי של מדינת ישראל.

כלכלה חזקה מהווה חוסן בטחוני, וכאן לרובוטיקה תפקיד מכריע. כבר היום תופסים הרובוטים תפקידי מפתח בפעולות צבאיות, בסיורי שטח, בתחום המודיעין ועוד. תחומים אשר ישראל מובילה בין השאר בשל הלחימה הבלתי פוסקת בשטחה. למעשה, הרובוטים מחליפים אט אט את בני האדם, ובכך תורמים להצלת חיים. המושב השלישי "רובוטים בשירות הביטחון" יבחן את התחומים הללו, וכמו כן יעסוק בסוגיות האתיות העולות אל מול התפקידים המרכזיים אותם מאיישים הרובוטים.

לתכנית המלאה >