שבוע בינלאומי - ברזיל

20 בפברואר 2022, 20:00
קמפוס אוניברסיטת תל אביב
שבוע בינלאומי - ברזיל

בית הספר הבינלאומי ואגודת הסטודנטים באוניברסיטת תל אביב שמחים להזמינכם.ן לקחת חלק בשבועות בינלאומיים בקמפוס, שיתרחשו במהלך השנה! במהלך ינואר חגגנו את "שבוע גרמניה", ובפברואר נחגוג את "שבוע ברזיל".

נטוס לברזיל – מדינה רב תרבותית, צבעונית ומגוונת. נהנה מכדורגל, סרטים ואוכל ברזילאי, והכול בקצב הסמבה. אצלנו חורף אבל אף פעם לא מאוחר לשלוף את הhavanianas-!

האירועים יתקיימו בשבוע שבין 24-20 לפברואר ברחבי הקמפוס.

תתכוננו לקרנבל באווירה ברזילאית!

יום ראשון, 20 לפברואר 2022

20:00 מסיבת סטודנטים

מיקום: בקמפוס - מרפסת של בניין קרטר (מול מוזיאון אנו)

נתחיל בלילה עם מסיבה בקצב ברזילאי וריקודים להעלאת המורל לקראת פתיחת שבוע ברזיל.

יום שני, 21 לפברואר 2022

19:00-16:15 קיימות ושינוי אקלים בברזיל – מראייה גלובלית לעמדה המקומית

מיקום: אודיטוריום בית הספר פורטר ללימודי סביבה

יערות הגשם בברזיל מהווים כ-60% משטחה. השימוש שעושים בהם בני האדם, כמו למשל כריתת ושריפת העצים באמזונס הברזילאי, מהווה סכנה קיומית ונזק סביבתי לברזיל ולעולם. נתרכז באתגרי קיימות וסביבה בברזיל.

חברי הפאנל: פרופ' קולין פרייס, פרופ' מרסלו שטרנברג, ד"ר אורלי רונן

להרשמה

18:00 ערב סרט – הקרנת סרט "תחנה מרכזית": מסע ללב ברזיל?

הסרט ילווה בשיח על נושאים שונים הקשורים בברזיל כמו לאומיות או רב -לאומיות

מיקום: אולם יגלום, בניין הסנאט

הסרט Central do Brasil (1998)  ילווה בשיח מעמיק עם ד"ר פבלו אוטין (חוקר  ומרצה בחוג לקולנוע וטלוויזיה), ד"ר אורי פרויס (מרצה בכיר בחוג להיסטוריה), ואנדרה צ'וסיד (בוגר בית הספר הבינלאומי ורכז אמריקה הלטינית ב-TAUi)

יום שלישי, 22 לפברואר 2022

11:00 - 17:00 קרנבל ברזיל

מיקום: ברחבה מול ספריית סוראסקי

חגיגת קרנבל עם מוזיקה, קפוארה וסמבה, וגם מיני מטעמים מברזיל. אל תשכחו לבקר את עמדת השגרירות הברזילאית בישראל!

19:00 ישראל וברזיל נפגשות בזירה העסקית

קישור לזום יישלח לנרשמים

מיקום: אירוע אונליין

לחובבי יזמות וחדשנות – הצטרפו לפנאל עם ג'קי גורן – ראש תכנית MBA הבינלאומית, סטודנטים ברזילאים מהתוכנית, יזמים בינלאומיים וקובעי מדיניות בתחום. לא כדאי להחמיץ!

יום רביעי, 23 לפברואר 2022

10:00 טורניר כדורגל סטודנטיאלי

מיקום:  מרכז הספורט של האוניברסיטה

האם הפלה הבא מסתתר פה בקמפוס? הצטרפו למשחק כדורגל סטודנטיאלי והכול בסגנון ברזילאי!

11:00 סיור בגן הבוטני

מיקום: גן בוטני, ליד מוזיאון הטבע

נבקר בגן הבוטני של האוניברסיטה בסיור שיוקדש לצמחייה האופיינית לברזיל ולתועלות האדם.

15:00 האגדה סביב הכדורגל הברזילאי Ser Camisa 10

מיקום:  בניין נפתלי, חדר 001

הצטרפו לפרופ' רענן ריין (מרצה וחוקר להיסטוריה ספרדית ולטינו אמריקנית), עוזי דן (כתב לענייני ספורט, הארץ), פרופ' יאיר גלילי (המרכז לספורט, מדיה וחברה, אוניברסיטת רייכמן), יהודה ארם (צ'רלטון ו103fm) ואורי לוי (מייסד באבאגול, עיתונאי ופרשן כדורגל ב"כאן" וI24New), לשיחה על כדורגל ברזילאי. יהיה מרתק!

האירועי גם יועבר בשידור חי ביוטיוב ובפייסבוק.

18:00 "סליחה על השאלה", מפגש סטודנטים ישראלים וברזילאים – קישור לזום בהרשמה

מיקום: שידור חי בדף הפייסבוק של TAUi

אמנם ברזיל נמצאת בצד השני של העולם, אבל זה לא אומר שהתרבות רחוקה כל כך מאתנו, באירוע זה ייפגשו 10 סטונדטים ברזילאים ו-10 סטודנטים ישראלים לשיח פתוח על החיים.

האירוע ישודר בשידור חי בדף הפייסבוק של TAUi, עשו לייק לעמוד ותוכלו לצפות בשידור החי ביום האירוע.

יום חמישי, 24 לפברואר 2022

12:00 בואו להכיר: פורטוגזית

מיקום: בלובי של הספרייה המרכזית ע"ש סוראסקי

הצטרפו אלינו למפגש כיפי שבו תוכלו להכיר קצת יותר את השפה המקומית, ביטויים חשובים, ותופתעו ללמוד שיש מן הדומה בין השפות.

האירוע בשיתוף "מרכז תרבות ברזיל"

15:00 ברזיל והמזרח התיכון: השפעות תרבות וקולינריה

מיקום: בלובי של הספרייה המרכזית ע"ש סוראסקי

עמרי אלמליח, דוקטורנט מהחוג להיסטוריה ייקח אותנו למסע מרתק בין תרבויות. כיצד המזרח התיכון וברזיל נפגשות ומושפעות זו מזו בתרבות ואוכל?