כנס מערכות מזון מקיימות במוסדות ובארגונים גדולים

 

04 בדצמבר 2024, 9:00 - 16:00 
מוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט 
ללא תשלום
כנס מערכות מזון מקיימות במוסדות ובארגונים גדולים

תקופה זו של משברים ומלחמה מחדדת עוד יותר את הצורך בהבראת מערכות המזון, המהוות בסיס קיום חיוני בשגרה ובחירום. תוכנית קולר מנמון לזכויות ולרווחת בעלי חיים מהפקולטה למשפטים ע"ש בוכמן, מזמינה את הקהל הרחב לכנס "מערכות מזון מקיימות במוסדות ובארגונים גדולים: היבטים עיוניים וכלים מעשיים". הכנס יעסוק בקשר שבין תזונה, אקלים וסוגיות חברתיות, ובשינויים הנדרשים להבראת מערכות המזון, בדגש על שינוי מוסדי.

 

בין הדוברות והדוברים: פרופ׳ נגה קרונפלד-שור, אוניברסיטת ת"א והמדענית הראשית היוצאת של המשרד להגנת הסביבה, ד''ר מורן בלייכפלד מגנאזי, מנהלת אגף התזונה במשרד הבריאות, פאנל בנושא בטחון תזונתי בעתות משבר ועוד.

 

האירוע יתקיים ביום רביעי | 4.12 | 9:00-16:00 | במוזיאון הטבע ע"ש שטיינהרדט

להרשמה ללא עלות >>

 

מה בתוכנית?

9:20-9:00 | התכנסות

10:30-9:20 | מושב פתיחה

יו"ר: ד"ר סיגל טפר, ראש החוג למדעי התזונה, המכללה האקדמית תל-חי ומנכ"ל שותפה בפורום הישראלי לתזונה בת קיימא

דברי ברכה:

  • אלון ספן, מנהל מוזיאון הטבע ע״ש שטיינהרדט
  • פרופ׳ קולין פרייס, ראש מיזם האקלים של אוניברסיטת תל אביב

מפת דרכים למערכות מזון מקיימות, בריאות ושוויוניות

  • פרופ׳ נגה קרונפלד-שור, אוניברסיטת ת"א, המדענית הראשית היוצאת של המשרד להגנת הסביבה

גיבוש אסטרטגיה לאומית לביטחון מזון-

  • ד"ר יעל קחל, החטיבה למחקר, כלכלה ואסטרטגיה, משרד החקלאות וביטחון המזון

 

11:30-10:30 | פאנל: מזון בריא ופערים חברתיים בעתות משבר

יו"ר המושב: עו"ד יוסי וולפסון, אשכול מערכות מזון בפורום האקלים והפורום הישראלי לתזונה בת קיימא

 

  • פרופ׳ רוני סטריאר, אוניברסיטת חיפה ויו"ר המועצה לבטחון תזונתי במשרד הרווחה
  • ד״ר דורית אדלר, נשיאת הפורום לתזונה בת קיימא ופורום האקלים הישראלי
  • פרופ' בשארה בשאראת, יו״ר החברה לקידום בריאות האוכלוסייה הערבית בהסתדרות הרפואית

 

13:15-11:45 | מדיניות מזון במערכי הסעדה גדולים

יו"ר ודברי פתיחה: פרופ׳ מרסלו שטרנברג – בית הספר למדעי הצמח ואבטחת מזון, ויו״ר היוזמה לנייטרליות פחמנית של אוניברסיטת תל אביב

אסטרטגיית המזון הבריא: מהמישור הארצי לרשויות המקומיות

  • ד"ר מורן בלייכפלד מגנאזי, ראש אגף התזונה, משרד הבריאות

 העתיד על הצלחת: הסעדה בארגונים כמנוע לקיימות 

  • רינת לחנה, סמנכ״לית משאבי אנוש וקיימות
  • איילת מרטין, דיאטנית קלינית ואחראית תחום אחריות חברתית-תאגידית, Sodexo ישראל

מדיניות מזון מקיימת במוסדות להשכלה גבוהה

  • ד״ר ענת בן יונתן, אוניברסיטת תל אביב

אובדן והצלת מזון בצריכה מוסדית

  • עו"ד רוית דינמז-יחזקאל, סמנכ"לית משפט, ממשל והון אנושי, לקט ישראל

 

14:00-13:15 | ארוחת צהריים בריאה ומקיימת

15:30-14:00 | כלים מעשיים ונסיון מהשטח

מכרז הסעדה ירוק: שיפור ההתנהגות התזונתית של האוכלוסייה בישראל

  • ד"ר אורית אפומדו יונה, מנהלת המחלקה לתזונה ברפואה כללית וקופות חולים, אגף התזונה במשרד הבריאות

חשיבות הליווי התזונתי במטבח המוסדי

  • גב׳ ליהי יפה, תזונאית קלינית, מכבי שירותי בריאות והפורום הישראלי לתזונה בת קיימא

מנה מנצחת: איך לעודד סועדים וצרכנים להעדיף מזון בריא ומקיים דרך כלים קולינריים והתנהגותיים

  • עומר גינזבורג, מנהל תחום סביבה ומזון, עמותת אנימלס וחיים וסביבה
  • עו"ד הלה איינהורן, מנהלת מיזם "מנה מנצחת"

נגב Food Lab : קידום בריאות, אכילה וקיימות בשיתוף קהילה ומוסדות

  • פרופ' נדב דוידוביץ', ביה"ס לבריאות הציבור, אוניברסיטת בן גוריון

 

15:45-15:30 | דברי סיכום

  • ד"ר דורית אדלר, נשיאת הפורום הישראלי לתזונה בת קיימא

 

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>