האם אפשר לסמוך על הסינים?

מומחים עונים על שאלות סביב משבר הקורונה

הדיווחים העדכניים מסין נוקטים בגישה של באופטימיות זהירה. עברה יותר מיממה מאז שדווחו מקרי הדבקה חדשים מחוץ לעיר ווהאן שבה התפרץ הנגיף. במחוזות שבהם לא דווחו מקרים חדשים כבר מספר ימים, הרשויות החלו לקבוע תאריכי פתיחה מחדש לבתי הספר, והחיים מתחילים לחזור לשגרה.


האם סין הצליחה לעצור את התפשטות הקורונה? עד כמה ניתן לסמוך על כך שמשטר טוטליטארי שידוע בהסתרת מידע מהציבור ידווח על הדברים כמו שהם ולא ינסה לייפות את המציאות?


התייעצנו עם פרופ' אורי סלע, ראש החוג ללימודי מזרח אסיה מהפקולטה למדעי הרוח ע"ש לסטר וסאלי אנטין: "סביר להניח שהמידע שמגיע מסין הוא די אמין," אמר לנו פרופ' סלע. "ראשית, משום שסין משתפת פעולה עם ארגוני בריאות בינ"ל, ונציגים של ארגונים אלו גם נמצאים בשטח, אבל מעבר לזה, משום שלמרות כל מה שמייחסים לסין מבחינת יכולות ההסתרה או המעקב (לא פעם בצדק), במצב העניינים הנוכחי, לסין יש אינטרס משמעותי לשמור על אמינות".


"האינטרס הזה קשור בראש ובראשונה לזירה הפנימית של סין, הרבה לפני שאלת הזירה הגלובלית. משום שבסין קיימת בעיית אמון בין השלטון לאזרחים (גם כפי שהובהר באירוע הנוכחי), הניסיון כעת הוא לנסות ולחזק את האמון הזה. נושא הנתונים והמידע הוא חלק מהעניין, אבל, אם מרחיבים את הפרספקטיבה, גם הניסיון להראות לאזרחים בסין (ובמידה שונה - בעולם) שדרך ההתנהלות הסינית במשבר הקורונה בסופו של דבר, מחד, הוכיחה את עצמה, ומאידך, היא משהו שהעולם המערבי לא מצליח או לא מסוגל לשחזר".

 

"מכאן, שדרך השלטון הנוכחי של סין היא הדרך הנכונה, שהעולם יכול ללמוד מסין (ולא להיפך), ושעל האזרחים הסינים לבטוח בשלטון. כמובן שהאינטרס כאן הוא גם לטווח הקצר, אבל גם, בהחלט, "ליום שאחרי", לטווח הארוך, וזאת, שוב, ראשית לחיזוק השלטון בזירה הפנימית, ואז להקרנת העוצמה מעבר לסין."

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>