הלשון העברית
לימודי תעודה בעריכה לשונית
בלשנות שמית
מקרא
פילוסופיה יהודית, ספרות חז"ל וקבלה
תלמוד וספרות העת העתיקה
המגמה הבין-תחומית
הלשון העברית
תכנית הלימודים במגמה ללשון העברית מיועדת להקנות ללומדים ידע אקדמי מקיף של הלשון העברית על תקופותיה וסגנונותיה השונים ולהביאם להיכרות עם בעיות שיטות חקירה והישגי המחקר בהבנת מבנה הלשון. הלימודים מבוססים על שילוב של שיטה השוואתית לשפות שמיות קרובות עם לימוד התפתחותה של הלשון העברית תוך מודעות לשיטות מחקר בלשניות חדשות. תחומי העיון העיקריים במגמה הם הלשון העברית לתקופותיה, קשריה עם הלשונות השמיות האחרות, לשון המקרא ולשון ימי הבית השני, הלשון בימי הביניים, מדע הלשון ותולדותיו, תחיית הלשון והלשון העברית בת זמננו, לשון הספרות החדשה, תחביר הלשון לדורותיה, חקר השיח, ועוד. מוצע לתלמידים לשלב את לימודי הלשון העברית עם אחת ממגמות החוג או עם אחד החוגים האלה: ספרות, ארכיאולוגיה ולימודי המזרח הקדום, ערבית, בלשנות או לימודים כלליים במדעי הרוח.
חדש!!! לימודי תואר ראשון בלשון עברית בשילוב לימודי תעודה בעריכה לשונית לפרטים
התכנית ללימודי תעודה בעריכה לשונית
מסלול לימודי תעודה בעריכה לשונית בעברית פועל במסגרת המגמה ללשון העברית שבחוג ללימודי התרבות העברית. בבסיס התכנית עומדת התפיסה שהכשרת כוח אדם משכיל ומיומן של עורכים לשוניים היא אחת הדרכים למציאת פתרון הולם להשבחת צורתם וסגנונם של דברים הרואים אור בעברית. מגמת הלשון העברית בחוג ללימודי התרבות העברית התברכה בחוקרים מעולים שתחום מחקרם עשוי לפרנס כהלכה את לימודי העיון העומדים בבסיס ההכשרה הדרושה. התכנית מעניקה לבוגריה תעודת עורך לשוני.
לאתר המגמה ללשון העברית
לאתר התכנית ללימודי תעודה בעריכה לשונית
מקרא
המגמה עוסקת בהיבטים המגוונים של המקרא, המתבקשים מהיותו ספר תשתית לתרבות היהודית, הישראלית והמערבית, בתחומי המחשבה, הדת, הספרות והאמנות. לימודי התואר הראשון נועדו להפגיש את התלמיד עם היבטים שונים של ספרות המקרא ודרכי חקירתה, לתת לו בסיס וידע ראשוני ולאפשר לו לבחור כיוון של התמחות באספקטים ספציפיים, להקנות לתלמיד שליטה בשיטות העיון המסורתיות והביקורתיות ויכולת ניתוח של ספרות המקרא לסוגיה.
המגמה עוסקת בספרות המקרא ובדרכי חקירתה מן ההיבטים הבאים:
א. הגישה המדעית למקרא והאסכולות הראשיות של חקר המקרא הביקורתי.
ב. מחשבת המקרא על מגוון האמונות והדעות הקיימות בה.
ג. ההקשר ההיסטורי-תרבותי, שבו התהוותה ספרות המקרא.
ד. דרכי העיצוב של ספרות המקרא - סוגים וצורות.
ה. פרשנות המקרא - הכרת עולם הפרשנות על תפקידיו השונים למן הפרשנות הפנים-מקראית, דרך תרגומים, הפרשנות היהודית לדורותיה ועד הפרשנות המודרנית.
ו. המקרא בהקשר תרבותי כללי – פילוסופיה, אמנות, ספרות וכיוצא בהם.
לאתר המגמה למקרא
פילוסופיה יהודית,ספרות חז"ל וקבלה
מגמה זו פותחת את מלוא רוחב עולם ההגות היהודית בפני התלמידים ומאפשרת מספר תחומי התמחות: תלמידי המגמה המבקשים לקבל תואר בפילוסופיה יהודית נדרשים להתמחות בשניים מבין שלושת התחומים שלהלן:
1.מחשבת חז"ל וספרות העת העתיקה
2. קבלה וחסידות
3. פילוסופיה יהודית בימה"ב והעת החדשה
תלמידים המבקשים תואר בתלמוד, ילמדו לצד ההתמחות במחשבת חז"ל המצויינת לעיל, כלים פילולוגיים והסטוריים יעודיים המאפשרים ניתוח מעמיק של ספרות חז"ל לגווניה ולסוגיה, המשנה והתוספתא, מדרשי ההלכה והאגדה ושני התלמודים.
לאתר המגמה לפילוסופיה יהודית, ספרות חז"ל וקבלה
תלמידים המבקשים תואר בתלמוד ירשמו למסלול: תלמוד - בחוג ללימודי התרבות העברית (119).
לצד ההתמחות במחשבת חז"ל, המפורטת במסגרת תכנית הלימודים של מגמת פילוסופיה יהודית ספרות חז"ל וקבלה, התלמידים ילמדו כלים פילולוגיים והסטוריים יעודיים המאפשרים ניתוח מעמיק של ספרות חז"ל לגווניה ולסוגיה, המשנה והתוספתא, מדרשי ההלכה והאגדה ושני התלמודים.
למבקשים תואר בתלמוד תוצג תכנית ייחודית במסגרת ידיעון החוג.
לאתר תלמוד וספרות העת העתיקההמגמה הבין-תחומית בתרבות עברית ויהודית
החל משנת הלימודים תשס"ח פועלת בחוג ללימודי התרבות העברית מגמת לימודים חדשה: המגמה הבין-תחומית בתרבות עברית ויהודית.
המגמה מציגה בפני התלמידים מגוון נושאים ובעיות יסוד בתרבות היהודית, העברית והישראלית בעבר ובהווה, מנקודות מבט שונות ובגישות מחקר שונות.
התכנית מציעה גישה חדשה, המשלבת בין תחומי מחקר והיבטים שונים של לימודי היהדות ושל מרחב התרבות העברית.
הלימודים במגמה הבין-תחומית נעשים במסגרת שלושה "הקבצים" (לבה, נושאי וכללי), והמתמחים במגמה זו זכאים לתואר בפילוסופיה יהודית.
לאתר המגמה הבין- תחומית בתרבות עברית ויהודית
עמוד זה מתוחזק על ידי צוות המחשוב This page is maintained by Humanities WebMaster הצהרה Disclaimer