ידיעון תשס"ח

קישוט
 

מעודכן ליום רביעי, 9 ביולי 2008

שימו לב: ידיעון זה בהחלט אינו סופי ואין להסתמך עליו.

סילבוס פילוסופיה סינית - שיעור המשך לשנת תשס"ח

(קורס מספר 06182225)

06182225  פילוסופיה סינית - שיעור המשך

שיעור

ד"ר גליה פת-שמיר

בשיעור ההמשך והתרגיל בשנה זו נתרכז בתפיסה הניאו-קונפוציאנית המוחזקת אצל הפרשנים כסינתזה של יסודות מהקונפוציאניזם, הבודהיזם, והדאואיזם. ננסה להבין מה "ניאו" בניאו-קונפוציאניזם, והאם השינוי שמציעות ההגויות הניאו-קונפוציאניות הינו שינוי רעיוני או שהוא טרמינולוגי בלבד. במהלך המפגשים בשיעור נקרא חלקים מהחיבור המסמל את תחילת הניאו-קונפוציאניזם: ספר ההקפה (Tongshu) של ג'ואו דון-אי עם פרשנות ג'ו-שי. נתייחס לרעיונות המרכזיים העולים בחיבור: אותנטיות, שלמות, ארגון (או "עקרון") , תנועה, אחדות וריבוי, חכמה והישג אנושי. מחד, ננסה להבין את מעמד הרעיונות בטקסט של ג'ואו דון-אי מתוך התייחסות למקורותיהם השונים ב"ספר התמורות" ובהגות הקונפוציאנית הקלאסית, ומתוך בדיקה אם לחלקם מקורות דאואיסטיים ובודהיסטיים.
התרגיל יתמקד ב"10 הדיאגרמות של החכמה" של הקוריאני יי-טוויגי הבאות להציג אותם רעיונות מנקודת מבט שונה. במהלך הסמסטר נערוך מספר מפגשי שיעור ותרגיל בהם יערכו בהשתתפות הסטודנטים עימותים בין העמדות הנלמדות בקורס.

לתלמידים המעוניינים לעבוד עם הטקסט הסיני תינתן אפשרות להתרכז בו.
ציון הקורס : 40% עבודת מחצית (3-5 עמודים) 50% עבודת סיום (5-7 עמודים) 10% השתתפות פעילה.

מבוא לפילוסופיה סינית, או מבוא לתולדות סין ותרבותה (לתלמידי מזרח אסיה). השלמת הקורס מבוא לפילוסופיה ודתות בהודו עד סוף התואר.

בחינות

  • יש להתעדכן בלוח הבחינות של החוג.

עמוד זה מתוחזק על ידי גליה בהט This page is maintained by Galia Bahat הצהרה Disclaimer