![](/humanities/images/faculty_logo-400x93.gif)
מבנה הלימודים במסלול המורחב
הלימודים במסלול המורחב כוללים 110 ש"ס. ניתן להירשם למסלול זה עם ההרשמה לאוניברסיטה, או לעבור אליה בתום שנה א', לאחר שנת לימודים בחוג לספרות במסלול הדו-חוגי. במקרה זה יוכלו להיחשב במניין 110 השעות עד 20 ש"ס מלימודי החוג האחר שנלמד בשנה א'.
מבנה הלימודים במסלול זה: (א) לימודי ליבה; (ב) מגמת בסיס (הסבר להלן); (ג) לימודי הרחבה.
נוסף על המסלול המורחב הרגיל של החוג, קיימת בו אפשרות חלופית (לתלמידים מצטיינים בלבד): בחירה בתוכנית לעריכת ספרות וביקורת ספרות, שלימודיה מתקיימים רק במסלול המורחב. מבנה הלימודים של תוכנית זו מפורט בנפרד, להלן, לאחר תיאור המסלול המורחב הרגיל.
הבוחרים במסלול המורחב הרגיל ילמדו את לימודי הליבה של החוג (26 ש"ס), ובמקביל יהיה עליהם למלא חובות של "מגמת בסיס" ושל "לימודי הרחבה".
כמגמת בסיס ייחשבו אחת מן המגמות או התוכניות הבאות של החוג, לפי המפורט בסעיף "מבנה הלימודים במסלול הדו-חוגי": מגמת ספרות עברית (30 ש"ס); מגמת תורת הספרות וספרות כללית (30 ש"ס); התוכנית לכתיבה יוצרת (38 ש"ס); התוכנית לתרגום ספרות (38 ש"ס).
מניין 110 השעות יושלם בלימודי ההרחבה, כמתואר להלן.
חלוקת השעות לפי שנות הלימוד: בשנה א' מומלץ ללמוד 42-40 ש"ס; בשנה ב' 42-40 ש"ס; בשנה ג' 28 ש"ס. לימודי שנה א' יכללו 20 ש"ס מלימודי הליבה, ובתוכן חובה לכלול את מבוא לסיפורת, מבוא לתורת הספרות ומבוא לסיפורת העברית במאתיים השנים האחרונות.
ציון גמר: הציון ייקבע לפי השקלול הבא: ממוצע העבודות הסמינריוניות 20%; ממוצע משוקלל של הקורסים האחרים 80%.
לימודי ההרחבה
לימודי ההרחבה ייבחרו לפי העקרונות הבאים:
- מי שבחרו כמגמת בסיס את מגמת תורת הספרות וספרות כללית, או את מגמת ספרות עברית, יוכלו להוסיף לבחור ממגמה זו, אך יבחרו לפחות 12 ש"ס מן המגמה האחרת. בסך-הכל ילמדו הבוחרים במגמות אלה לימודי הרחבה בהיקף של 54 ש"ס.
- מי שבחרו כמגמת בסיס את התוכנית לכתיבה יוצרת, או את התוכנית לתרגום ספרות, יבחרו את יתרת השעות שלהם (46 ש"ס) מן המגמה לספרות עברית ומן המגמה לתורת הספרות וספרות כללית, וישמרו במידת האפשר על חלוקה שווה של מספר הקורסים בין שתי המגמות הללו.
- במסגרת לימודי ההרחבה יהיה ניתן לכלול עד 20 ש"ס מלימודי חוג אחר או חוגים אחרים באוניברסיטה (כולל לימודי שנה א' בחוג אחר, למצטרפים למסלול המורחב בסוף שנה א').
- עבודות סמינריוניות: בנוסף לשני הסמינריונים הכלולים בחובות של מגמת הבסיס (שבאחד מהם יש להגיש עבודה סמינריונית), יבחרו תלמידי המסלול המורחב עוד שני סמינריונים: באחד מהם יכתבו עבודה סמינריונית, ובאחר יכתבו עבודת רפראט. בסך-הכל יכתבו איפוא תלמידי המסלול המורחב 2 עבודות סמינריוניות, האחת בשנה ב' והשנייה בשנה ג'. אין לכתוב את שתי העבודות הסמינריוניות אצל אותו מורה.
- לימודים עצמאיים: תלמידים מצטיינים יוכלו להמיר 4 ש"ס מלימודי ההרחבה בלימודים עצמאיים בהדרכת אחד ממורי החוג. לימודים אלה נועדו לאפשר התמחות בתחום, ביוצר, בנושא תיאורטי, או בנושא היסטורי, שלא מוצעים בהם קורסים באוניברסיטה. לאחר תיאום עם המורה, הם טעונים אישור בכתב של ועדת ההוראה של החוג.