ידיעון תשע"ב

קישוט

שימו לב: לוח הבחינות יפורסם בתחילת חודש ספטמבר.

עבודת הגמר וציון הגמר

  1. תיאור אופי עבודת הגמר
  2. הנחיית עבודת הגמר
  3. בחינת הגמר
  4. מסלול ישיר ללימודים לקראת תואר שלישי
  5. הרכב ציון הגמרציון הגמר ישוקלל באופן הבא

1. תיאור אופי עבודת הגמר

עבודת הגמר תהיה מחקר תיאורטי אמפירי, איכותני או כמותני, ותשען על בסיס מתודולוגי ותיאורטי מוצהר ומנוסח. היקפה יעמוד על 100-60 עמודים בהתאם לנוסח המקובל בפקולטה שבה נלמדת הדיסציפלינה הנוספת, וכך גם אם העבודה תהיה רובה ככולה בתחום לימודי נשים ומגדר כדיסציפלינה לעצמה. התכנית תעודד את עיגון העבודה בדיסציפלינה מסוימת ותתמוך באופן פעיל בעבודות, שתהיינה בעיקרן עבודה תיאורטית/פילוסופית בתחומים הנלמדים בתכנית וכן בעבודות בעלות היבט יישומי. מטרת העבודה להוכיח יכולת מחקר (כולל איסוף חומר, ניתוחו והצגתו באופן ביקורתי), יכולת ניתוח אינטגרטיבי של חומרים (למשל, עבודה המבוססת על תיאוריות אחדות או ייצור קורפוס ו/או מושא מחקר אינטגרטיבי),שימוש הדדי בתיאוריות ובחומרי המחקר ויכולת ליישם את הידע התיאורטי לתחומים מעשיים. על העבודה להוכיח שליטה בספרות הרלבנטית ומיומנות בכתיבה מדעית.

2. הנחיית עבודת הגמר

עד תום הסמסטר השני ללימודים יש לאתר מנחה ולקבוע יחדיו את נושא העבודה. הנושא, תיאור שלבי המחקר וביבליוגרפיה ראשונית יוגשו בחתימת המנחה לאישור ועדת ההוראה של התכנית.

העבודה תונחה על ידי איש סגל בכיר בדרגת מרצה ומעלה מאוניברסיטת תל-אביב, הקשור לתכנית ללימודי נשים ומגדר ובכפוף להוראות האוניברסיטה. עבודה רב-תחומית או עבודה המעוגנת בדיסציפלינה, שהמורים הקשורים בתכנית אינם מתמחים בה, תונחה על ידי איש סגל נוסף מהדיסציפלינה האמורה.

לאחר תום הכתיבה תוגש העבודה בחתימת המנחה למזכירות התכנית. המנחה תעביר ציון, חוות דעת והצעות לשופטים נוספים לראש התכנית (באמצעות המזכירות). העבודה תועבר לשיפוט נוסף אחד בכפוף להוראות האוניברסיטה.

הציון הסופי של העבודה יהיה ממוצע שני הציונים: ציון המנחה וציון הקורא-שופט הנוסף. הפרש גדול בין ציוני המנחה והקורא-שופט מחייב העברה לקורא נוסף.

זמן הבדיקה וזמן השיפוט ייקבעו בכפוף להנחיות האוניברסיטה.

 3. בחינת הגמר

בחינת הגמר בכתב (לתלמידי המסלול העיוני) תהיה מבוססת על רשימה בבליוגרפית, שתקבע לפני הבחינה. השאלות, שתחוברנה על ידי סגל התכנית, תותאמנה לרשימה שנבחרה.

4. מסלול ישיר ללימודים לקראת תואר שלישי

ניתן לשקול מעבר למסלול ישיר ללימודים לקראת התואר השלישי עם סיום לימודי התואר הראשון בהצטיינות יתרה, או עם סיום הלימודים בשני הסמסטרים הראשונים לקראת התואר השני בהצטיינות. תנאי הקבלה למסלול הישיר נקבעים על-ידי בית-הספר הרלוונטי בפקולטה למדעי הרוח (בית הספר למדעי התרבות; בית הספר ליהדות; בית הספר להיסטוריה, או בית הספר לפילוסופיה). דרישות הלימודים במסלול זה כוללות מספר שעות מופחת (שני שלישים ממספר השעות הנדרש כרגיל בלימודי התואר השני והשלישי) ומבחן כשירות לפני המעבר למעמד של תלמיד/ת מחקר לתואר השלישי. במהלך הלימודים יוענק במסגרת המסלול הישיר גם תואר מ"א (בהתאם לתנאים ספציפיים, לפי בתי-הספר השונים), כדי למנוע מצב שבו, אם מסיבה כלשהי לא יסתייע לסיים את עבודת הד"ר כנדרש, יסתיימו הלימודים הגבוהים ללא תואר מ"א.

5. הרכב ציון הגמרציון הגמר ישוקלל באופן הבא:

במסלול המחקרי (עם עבודת גמר):
ציוני הקורסים: 30%
ציון הסמינריון: 20%
ציון העבודה: 50%

במסלול העיוני (עם בחינת גמר): 
ציוני הקורסים: 60%                                     
ציוני שני הסמינריונים: 30%
ציון הבחינה: 10%

עמוד זה מתוחזק על ידי צוות המחשוב This page is maintained by Humanities WebMaster הצהרה Disclaimer

אתר זה מומלץ לצפיה בדפדפנים firefox או internet explorer בגרסה 7 ומעלה.