ידיעון תשע"ב

קישוט

שימו לב: לוח הבחינות יפורסם בתחילת חודש ספטמבר.

המגמה הגיאוגרפית

א. מבנה תכנית הלימודים

לימודי התואר השני כוללים (א) שלב הכשרה המחייב את כל התלמידים; (ב) שלב מתקדם בהתאם למסלול הלימודים הנבחר, מחקרי או עיוני. סך כל מכסת הלימודים היא 28 ש"ס במסלול המחקרי, הכולל עבודת גמר ו-32 ש"ס במסלול העיוני, ללא עבודת גמר.

נוסף על שיעורי החובה ישתתפו התלמידים בסמינר המחלקתי במשך שני סמסטרים, אחת לשבועיים (שעות אלה אינן נכללות במניין השעות לתואר). מסלול הלימודים ייקבע בסיום שלב ההכשרה, בהתחשב בהישגיהם ובהעדפותיהם של התלמידים ובתיאום עם היועץ לתואר שני.

ב. שלב ההכשרה

שלב זה כולל את השיעורים האלה:  
זרמים מתודולוגיים בגאוגרפיה2ש"ס
שיטות מחקר מתקדמות(כמותיות או איכותיות)2ש"ס
סמינריון (כל שיעור המוגדר שו"ס)2ש"ס
2 שיעורי בחירה4ש"ס
סמינר מחלקתי (אחת לשבועיים)   - -
סה"כ10ש"ס

על התלמידים לסיים את שלב ההכשרה עד סוף שנת הלימודים הראשונה, אך מומלץ לשמוע שיעורים נוספים כבר בשנה הראשונה ולהשתתף בסמינר המחלקתי כדי לעמוד ביעד של סיום התואר בשנתיים.

ג. השלב המתקדם במסלול הכולל עבודת גמר
התלמידים יבחרו לעצמם מנחה בסמוך למועד ההרשמה, ובשיתוף עמו יבנו לעצמם תכנית לימודים בת 18 ש"ס (נוסף על שלב ההכשרה) בהתאם לתחום הידע שבחרו להתמחות בו. הם יחויבו בהגשת הצעת מחקר לעבודת גמר, והיא תעמוד לשיפוט בפני שני שופטים חיצוניים (נוסף על המנחה) לשם הערכת רמתה המדעית ובקיאות התלמיד בנושא העבודה. הצעת המחקר תוגש עד ראשית שנת הלימודים השנייה, ועבודת הגמר תוגש בתום שנתיים מתחילת לימודי התואר השני. לאחר בדיקת עבודת הגמר יגן התלמיד בעל-פה על העבודה בפני שופטי העבודה ומנחיה (ראו נוהל כתיבת עבודת גמר בידיעון הפקולטה ודוגמאות בספרייה). מומלץ כי היקף הצעת המחקר לא יעלה על עשרה עמודים, והיקף עבודת הגמר לא יעלה על 70 עמודים. יש לסיים גם את חובת שפה זרה שנייה או קורסים מתודולוגיים כתחליף.

ד. השלב המתקדם במסלול ללא עבודת גמר

התלמידים יבנו לעצמם תכנית לימודים בת 22 ש"ס (נוסף על שלב ההכשרה) בהתאם לתחומי הידע המוצעים ולפי התעניינותם, בשיתוף היועץ לתלמידי התואר השני. התלמידים יחויבו להגיש עבודה סמינריונית נוספת (פרט לעבודה הנדרשת בשלב ההכשרה) ולעמוד בבחינת גמר בכתב עם סיום לימודיהם.

בחינת הגמר בכתב (לתלמיד המסלול העיוני ללא עבודת גמר): בבחינה יידרשו התלמידים להוכיח יכולת ניתוח חומר מדעי על בסיס ידע רחב באחד מתחומי הגיאוגרפיה שייבחר על ידי התלמיד (לפי רשימה המפורסמת בחוג). שבועיים לפני מועד הבחינה יקבל התלמיד מס' מאמרים בתחום אותו בחר (בהיקף כולל של עד כ- 50 עמודים). הבחינה תכלול ניתוח של המאמר/מאמרים לאור שאלות מנחות והתייחסות כללית מתוך המאמר/מאמרים לתחום הנבחר. משך הבחינה: עד 4 שעות.

תלמידים שסיימו את כל חובותיהם יירשמו לבחינת הגמר במזכירות החוג עד סוף הסמסטר בו הם מעוניינים להבחן. בחינת הגמר תיערך בשני מועדים קבועים במהלך חופשת הסמסטר לאחר סמסטר א' ולאחר סמסטר ב'.

ציון הגמר ייקבע לפי השקלול שלהלן:

המסלול הכולל עבודת גמרהמסלול ללא עבודת גמר
ממוצע הציונים35%ממוצע הציונים60%
ציון עבודת הגמר55%ציוני הסמינריונים25%
ציון בחינת הגמר10%ציון בחינת הגמר15%

עמוד זה מתוחזק על ידי צוות המחשוב This page is maintained by Humanities WebMaster הצהרה Disclaimer

אתר זה מומלץ לצפיה בדפדפנים firefox או internet explorer בגרסה 7 ומעלה.