שימו לב: לוח הבחינות יפורסם בתחילת חודש ספטמבר.
התוכנית לעריכת ספרות וביקורת ספרות
התוכנית לעריכת ספרות וביקורת ספרות (מסלול 217)
(לא תיפתח בתש"ע)
תוכנית ייחודית זו של החוג בלימודי הב"א שלו, ראשונה בסוגה, שואבת מהימצאותם בחוג של מבקרים ועורכים בולטים, מן הזיקה בין לימוד הספרות העברית לבין תורת הספרות, ומתרומתם המרכזית של מורים בחוג להתהוות הספרותית בארץ. התוכנית שמה לה למטרה לטפח דור חדש של מוליכי התרבות הספרותית - מבקרים ועורכים ספרותיים.
הלימודים בתוכנית זו מתקיימים רק במסלול המורחב של החוג, וכוללים 110 ש"ס. ניתן לבחור בתוכנית זו רק בסוף שנה א', לאחר שנת לימודים אחת במגמת לימודים אחרת של החוג לספרות, שנלמדה במסלול הדו-חוגי או במסלול המורחב הרגיל. ההתקבלות לתוכנית תהיה על בסיס תחרותי, לפי ציוני הקורסים בלימודי שנה א'.
אם נלמדו בשנה א' קורסים בחוג אחר, יוכלו 20 ש"ס מהם להיחשב במניין 110 השעות של התוכנית.
הרכב הלימודים בתוכנית: לימודי הליבה של החוג (28 ש"ס); הלימודים הייעודיים של התוכנית (22 ש"ס) - בשנים ב'-ג'; לימודי הרחבה עיוניים (60 ש"ס).
ציון גמר: הציון ייקבע לפי השקלול הבא: ממוצע העבודות הסמינריוניות 20%; ממוצע משוקלל של הקורסים האחרים 80%.
הלימודים הייעודיים (22 ש"ס)
- תחנות בתולדות הביקורת העברית (2 ש"ס)
- קריאה בתיאוריות של הערכה ספרותית (2 ש"ס)
- סדנת ביקורת א': עיון בביקורות מופת (2 ש"ס)
- סדנת ביקורת ב': דיון בביקורות שוטפות בארץ ובעולם (2 ש"ס)
- סדנת ביקורת ג': כתיבת ביקורות מודרכת (2 ש"ס) - במסגרת סדנה זו ייכתב, כפרויקט גמר, מאמר ביקורת שייועד לפירסום.
- סדנת עריכה א': סדנה בעריכה לשונית (2 ש"ס)
- סדנת עריכה ב': עיון בעריכות מופת בספרות (2 ש"ס)
- סדנת עריכה ג': התנסות בעריכה ספרותית (2 ש"ס)
- לימודי לשון עברית (6 ש"ס): קורסים בתחומי הסטיליסטיקה, ההכרעות הנורמטיביות, ותולדות הלשון העברית, כפי שיופיעו בתוכנית המגמה בידיעון.
לימודי ההרחבה העיוניים (60 ש"ס)
- בחירה של 20-18 ש"ס ממבואות המסלולים.
- סמינריונים: בשנים ב'-ג' ישתתפו התלמידים ב-4 סמינריונים. בשניים מהם
יכתבו עבודות סמינריוניות - אחת בשנה ב' ואחת בשנה ג', ובשניים יגישו רפראט. עבודה סמינריונית אחת חייבת להיות בתחום הספרות העברית. אין לכתוב את שתי העבודות הסמינריוניות אצל אותו מורה.
3. קורסי בחירה: יש להשלים את מכסת 60 השעות בבחירה מתוך מגוון הקורסים הרשומים בידיעון במגמות "ספרות עברית" ו- "תורת הספרות וספרות כללית",
ולשמור במידת האפשר על איזון במספר הקורסים מכל מגמה במכלול "לימודי ההרחבה העיוניים". לפחות אחד מקורסי הבחירה או מן הסמינריונים יהיה בפואטיקה של יוצר, או קורס מונוגרפי על יוצר.
בין קורסי הבחירה ניתן לכלול עד 20 ש"ס מלימודי חוג אחר או חוגים אחרים באוניברסיטה (כולל לימודי שנה א' בחוג אחר, למצטרפים ללימודי התוכנית לאחר שנת לימודים דו-חוגית).
4. לימודים עצמאיים: ניתן להמיר 4 ש"ס מקורסי הבחירה בלימודים עצמאיים בהדרכת אחד ממורי החוג. לימודים אלה נועדו לאפשר התמחות בתחום, ביוצר, בנושא היסטורי, או בנושא תיאורטי, שאינם נלמדים במסגרת הקורסים הקיימים באוניברסיטה. לאחר תיאום עם המורה, הם טעונים אישור בכתב של ועדת ההוראה של החוג. ההרשמה לקורס עצמאי תיעשה במזכירות החוג בתחילת סמסטר, במועד ההרשמה לקורסים.