ידיעון תשס"ט

קישוט
 

שימו לב: לוח הבחינות יפורסם בתחילת חודש ספטמבר.

הקדמה

באתר זה מרוכזת רשימת ההקבצים הבינתחומיים, מתוכה הנכם רשאים לבחור, לכל היותר, שניים  (ההקבץ השלישי, הנו הקבץ חוגי. לא ניתן ללמוד בשלושה הקבצים בין-תחומיים). כל הקבץ בין-תחומי מנסה לבחון נושא מזוויות ראייה שונות ובאמצעות גישות מחקריות שונות. הקבץ "לימודי ישראל", לדוגמא, עוסק בהבטים תרבותיים, חברתיים ופוליטיים של החברה הישראלית. הוא מכיל בתוכו את שני הקבצים קיימים שהתמזגו -- "תרבות ישראלית"  ו"היסטוריה של מדינת ישראל". מטרת המיזוג הייתה לתת ביטוי מלא יותר למורכבות החברה בישראל ולהתייחס גם להבטים שלא התייחסנו אליהם בעבר.  הקבץ "יהדות כתרבות" מנסה לברר מה קורה כאשר תרבויות נפגשות-- כיצד הן מושפעות ומשפיעות זו על זו. ההקבץ מתמקד בשני נושאים: במפגשים בין התרבות היהודית לתרבויות אחרות במהלך ההיסטוריה ובמפגשים בין דתיות לחילוניות.  הקבץ "לימודי נשים ומגדר" מנסה לבחון את הדרכים השונות שבהן תרבויות מגדירות הבדלים מגדריים מנקודת ראות היסטורית, פסיכולוגית, ספרותית וסוציולוגית. אתם יכולים, כמובן, לבחור את ההקבצים  באקראי על פי תחומי העניין שלכם, אולם כדאי לכם לשקול בחירת הקבצים בין-תחומיים שישלימו זה את זה ואת חוג לימודיכם השני. כך תפיקו מן הלימודים בתכנית תמונה שלמה ומורכבת יותר של תחום ידע, תמונה שתתקשו לקבל מתוך לימוד חוגי או מתוך הקבץ בין-תחומי בודד.

ברוב ההקבצים יש לתלמידים אפשרות ללמוד סמינריון בשלב האחרון בלימודיהם.  תלמידי התכנית מגיעים לסמינריון עם רקע שונה מזה של תלמידי החוגים הדיסציפלינריים.  עליכם לברר בקפידה את דרישות הקדם (תנאים מוקדמים) של כל סמינריון. הקפידו לעשות זאת כבר בשלב בחירת ההקבצים ותכנון הלימודים. כך תחסך מכם עוגמת הנפש שיש בקושי למצוא סמינריון מתאים או בתחושה שאינכם מוכנים כראוי לסמינריון. 

לתשומת לבכם: הקבץ לימודי מזרח אסיה, ניתן לפתוח רק בסמסטר א'  והוא ללא סמינריון.

הקבץ מדעי החברה, גם הוא ללא סמינריון ולכן אי-אפשר  לבחור בשני הקבצים אלה ביחד.

הקבץ מורחב: קיימים מספר הקבצים בין-תחומיים, בהם ניתן ללמוד הקבץ מורחב. תלמידים המעוניינים ללמוד הקבץ מורחב בהיקף של 36 ש"ס, במקום הקבץ נוסף ללא סמינריון, יגישו בקשה לועדת ההוראה של התכנית, לפני הרישום לקורסים.

רשימת ההקבצים המורחבים: הקבץ לימודי ישראל;  הקבץ יהדות כתרבות;  הקבץ לימודי נשים;  הקבץ לתולדות המאה העשרים;  הקבץ צדק חברתי;  הקבץ היסטוריה ופילוסופיה של המדעים והרעיונות; לימודי דתות; תרבות וחינוך הילד.

ענין אחרון: הקורסים שמחוץ לפקולטה למדעי הרוח, המשולבים בהקבצים, נועדו להעשרה כללית ומספר המקומות בהם מוגבל.  לפיכך, כל תלמיד להירשם לקורס אחד בלבד ממין זה בכל הקבץ, בשנים ב'-ג'.

מבנה הלימודים וסדריהם מוסברים ב"ידיעון הפקולטה למדעי הרוח", באתר  הפקולטה  ואתר החוג  - http://www.tau.ac.il/humanities/general-studies

צוות התכנית עומד לרשותכם. נשמח לסייע לכם בכל דרך שתהפוך את לימודיכם באוניברסיטה לחוויה מעשירה ונעימה.

 

אנו מאחלים לכם שנת לימודים פוריה ומוצלחת,

 

צוות תכנית הלימודים הכלליים והבין-תחומיים

 

 

 

תכנית הלימודים הכלליים והבין-תחומיים, הפקולטה למדעי הרוח, רמת-אביב, ת"ד 39040,

תל-אביב 69978. טלפון: 06409072-03; פקס':  6406904-03

בניין גילמן, חדר 322

מועדי קבלת קהל: ימים א'-ד' בשעות 13:00-10:00

gstudies@post.tau.ac.il       

עמוד זה מתוחזק על ידי גליה בהט This page is maintained by Galia Bahat הצהרה Disclaimer