שימו לב: לוח הבחינות יפורסם בתחילת חודש ספטמבר.
מסלולי החוג ומגמות הלימוד
ניתן ללמוד בחוג לתואר ב"א במסלול דו-חוגי (56 ש"ס; 64 ש"ס במגמת מקצועות הכתיבה הספרותית), או במסלול מורחב (110 ש"ס), המקנה תואר ב"א בספרות בלבד. שני המסלולים פתוחים בפני התלמידים החל משנת לימודיהם הראשונה בחוג. במסלול המורחב ניתן לבחור עם ההירשמות לאוניברסיטה, או בסוף שנה א', אחרי שנת לימודים אחת במסלול הדו-חוגי (כלומר, בחוג לספרות ובחוג אחר). במקרה זה, השעות שנלמדו בשנה א' בחוג האחר (עד 20 ש"ס) יוכרו כחלק ממניין 110 השעות הנדרשות להשלמת התואר במסלול המורחב.
מגמות הלימוד בחוג
1. ספרות עברית - מגמה במסלול הדו-חוגי (מסלול 115) או במסלול המורחב (215).
2. תורת הספרות וספרות כללית - מגמה במסלול הדו-חוגי (מסלול 128), או במסלול המורחב (228).
3. המגמה המשולבת - במסלול הדו-חוגי בלבד (מסלול 158).
4. מקצועות הכתיבה הספרותית, באחת משלוש תוכניות:
א. התוכנית לכתיבה יוצרת ע"ש פולה ונח מוזס - תוכנית במסלול הדו-חוגי (מסלול 116), או במסלול המורחב (216).
ב. התוכנית לעריכת ספרות וביקורת ספרות - תוכנית במסלול המורחב בלבד (217); לא ניתן להירשם לתוכנית זו עם ההרשמה לחוג, אלא רק לעבור אליה לאחר שנת הלימודים הראשונה. (לא תיפתח בתשס"ט).
ג. התוכנית לתרגום ספרות - תוכנית במסלול הדו-חוגי (מסלול 118), או במסלול המורחב (218).
על התלמידים לבחור במסלול (דו-חוגי או מורחב) ובמגמה (ספרות עברית, תורת הספרות הכללית וספרות כללית, המגמה המשולבת, התוכנית לעריכת ספרות וביקורת ספרות, התכנית לתרגום ספרות או התכנית לכתיבה יוצרת) בעת הירשמותם לאוניברסיטה. ניתן להחליף את מגמת הלימודים עד תום שנה א' לכל המאוחר. למי שיבקשו להחליף את מגמת לימודיהם עד תום שנת הלימודים הראשונה יוכרו לצורך המגמה החדשה כל הקורסים שלמדו בשנה א'.