ידיעון תשס"ט

קישוט
 

שימו לב: לוח הבחינות יפורסם בתחילת חודש ספטמבר.

מבנה תכנית הלימודים

מבנה התכנית המפורט להלן חל על כל מי שהחלו ללמוד בשנת תשס"ח ואילך. מי שהחלו ללמוד קודם לכן ילמדו לפי תכנית הלימודים שפורסמה בידיעון השנה שבה החלו את הלימודים.

בסה"כ יש ללמוד 60 ש"ס לפי הפירוט הבא:

  • 6 קורסי ליבה (14 ש"ס)     
  • מסלול מורחב 1 (16 ש"ס  שיעורי בחירה* + 4 ש"ס סמינריון  =  20 ש"ס)
  • מסלול מורחב 2 (16 ש"ס  שיעורי בחירה* + 4 ש"ס סמינריון  =  20 ש"ס)
  • מסלול מצומצם (6 ש"ס שיעורי בחירה)

*מתוך מכלול קורסי הבחירה, המוצעים במסגרת התכנית, חלקם מתייחס ישירות  לנושאים: נשים, מגדר, פמיניזם וגבריות וחלקם נוגע בנושאים קרובים או משיקים כגון: מיעוטים, יחסי כוח ותיאוריות חברתיות. ניתן לעיין בסילבוס הקורס כדי לוודא במה הוא עוסק.

קורסי הליבה: חובה בשנים א'-ב'

 חובה להשתתף בשישה קורסי ליבה (מתוך שבעה של התכנית) עד תום השנתיים הראשונות ללימודים, ובשלושה מהם לפחות בשנה הראשונה.

בקורסי הליבה של התכנית מוצגת קשת מקיפה של תולדות מיקומן של הנשים וייצוגן (תרבות ותיאוריה, היסטוריה, אסתטיקה, אמנות, משפטים, סוציולוגיה וגיאוגרפיה). כן מוצגות בקורסי הליבה תיאוריות פמיניסטיות מגוונות, המניחות תשתית של חשיבה ומחקר מנקודת מבט של המיקום ההיסטורי והמשתנה של נשים ושל גברים במטרה להציע חשיבה ומחקר פלורליסטיים ורב-תרבותיים. אחד מקורסי הליבה הוא קורס מתודולוגי, שמטרתו להציג שיטות מחקר הניזונות מתיאוריות ומחשיבה פמיניסטיות.

קורסי הליבה*

1. יחסי מגדר במרחב הישראלי

2 ש"ס   

2. מגדר  וחברה**

3 ש"ס

3. פמיניזם, חברה ומשפט בישראל**

3 ש"ס

4. בין המינים: תיאוריות פמיניסטיות עכשוויות

2 ש"ס

5.תרבות הגוף: ייצוג הגוף הנשי באמנות המודרנית

2 ש"ס

6. מבוא לפילוסופיה פמיניסטית: מחשבות נשים          

2 ש"ס  

7. שיטות מחקר פמיניסטיות במדעי החברה

3 ש"ס  (לתלמידי שנה ב' ואילך בלבד)

8. היסטוריה ומגדר*** 2 ש"ס  

 סה"כ:                                                            

14 ש"ס

* מי שהחלו ללמוד בשנים תשס"ב-תשס"ד ילמדו לפי המתכונת של אותן שנים, כלומר  ארבעה שיעורי ליבה. יש באפשרותם  לקחת קורסי  ליבה נוספים  כקורס בחירה.

**יש לבחור קורס אחד מבין שני אלה. בחירה במסלול מדעי החברה מחייבת לבחור בקורס הליבה "מגדר וחברה"; בחירה במסלול משפטים מחייבת לבחור בקורס הליבה "פמיניזם, חברה ומשפט בישראל"; בחירה בשני מסלולים אלה מחייבת לקחת את שני קורסי הליבה (ומאפשרת להוריד 3 ש"ס משיעורי הבחירה באחד המסלולים). בשנה"ל תשס"ט חובה לבחור בקורס "מגדר וחברה".

*** לא יינתן בשנת תשס"ט

ארבעת מסלולי התכנית

יש לבחור בשלושה מסלולי לימוד מתוך ארבעת המסלולים שבתכנית (מדעי הרוח, אמנויות, מדעי החברה ומשפטים), שניים מהם – לפי בחירה – במתכונת מורחבת ("מסלול מורחב"), בני 20 ש"ס כל אחד, כולל סמינריון אחד בכל מסלול (ראו בהמשך על חובת הכתיבה של חיבור סמינריוני), ואחד מהם – לפי בחירה – במתכונת מצומצמת ("מסלול מצומצם"), שהיקפו 6 ש"ס ללא סמינריון. את המסלול השלישי, המצומצם, ניתן להמיר במסלול אישי באישור ועדת ההוראה (פירוט להלן).

הלימודים להשלמת המסלולים יתפרסו על פני שלוש שנות הלימודים לתואר. אפשר להתחיל את לימודי המסלולים כבר בשנה הראשונה, בד בבד עם קורסי הליבה.

פרטים אודות הקורסים, תנאי ההשתתפות ודרישות קדם בקורסים השונים ניתן לראות:

א. באתר התכנית ללימודי נשים ומגדר.

ב. בידיעוני הפקולטות, שבהן נלמדים הקורסים. הידיעונים מתעדכנים באתר האינטרנט של האוניברסיטה.

סמוך להרשמה רצוי להתעדכן בדבר שינויים ברשימת הקורסים המוצעים (באתר התכנית). בפגישת ייעוץ אישית, שתיערך לפני תחילת הלימודים, תיבדק מערכת הלימודים שהוכנה.

סמינריונים: חובה ללמוד שני קורסים במתכונת "סמינריון" – אחד בכל מסלול מורחב.  באחד משני הקורסים הסמינריוניים יש לכתוב חיבור סמינריוני ("עבודה סמינריונית") ובאחר –  עבודת רפראט. הבחירה באיזה סמינריון ייכתב החיבור הסמינריוני ובאיזה תכתב עבודת הרפראט חופשית. ניתן לבחור סמינריון גם מרשימת הסמינריונים לתואר שני, המופיעה בידיעון התכנית, אם הוא פתוח לתלמידות ולתלמידי תואר ראשון מתקדמים (ראו הערות המצורפות לרשימת הסמינריונים).

סמינריון אישי

מצטיינות ומצטיינים יוכלו להרשם לסמינריון במסלול אישי (בהיקף של  2 ש"ס או של 4 ש"ס). מטרתה של מסגרת זו לאפשר העמקה בנושא, שאינו מוצע כקורס, או במסגרת אינטרדיסציפלינרית. לשם כך יש לבוא בדברים עם מרצה (בכל חוג שהוא), לגבש שאלת מחקר וביבליוגרפיה, ולהגיש הצעה חתומה על ידי המרצה לאישור ועדת ההוראה של התכנית. הסמינריון יכול להסתיים בעבודה סמינריונית או ברפראט.  

 

עמוד זה מתוחזק על ידי גליה בהט This page is maintained by Galia Bahat הצהרה Disclaimer