10 דרכים להישאר בקמפוס ולהרגיש חו"ל

אם אתה סטודנט, אתה חי בדילמה תמידית. מצד אחד כבר ראית עולם - היית, טיילת ואתה רוצה להמשיך. מצד שני, נדמה שתקופת הבחינות נמשכת לאורך 100% מהסמסטר, ויש גם את העניין הקטן שקוראים לו חשבון הבנק שלך, שלא נוטה להיות מלא במיוחד בתקופת הלימודים.

 

אז מה עושים? איך מאזנים בין יצר הנדודים והחיים הסטודנטיאליים? מזל שאנחנו כאן בשבילכם - ערכנו תחקיר מעמיק ומצאנו 10 דרכים להישאר בקמפוס ועדיין להרגיש הכי חו"ל שיש.

 

חילופי סטודנטים  - ממריאים לסמסטר באוניברסיטאות המובילות בעולם

חילופי סטודנטים זו התכנית המושלמת לכל מי שרוצה לבלות כמה חודשים בחו"ל, אבל בלי לדחות את התואר. למעשה ההפך הוא הנכון - על הקורסים בחו"ל תקבלו קרדיט אקדמי והאוניברסיטה אפילו תעזור לכם למצוא מקום באחת האוניברסיטאות המובילות בעולם.

 

לאוניברסיטת תל אביב שיתופי פעולה עם מגוון אוניברסיטאות, והסטודנטים המצטיינים שלנו יכולים להשתלב במסגרת תכניות לחילופי סטודנטים, באחת מהאוניברסיטאות שבצמרת העולמית. איך נשמע לכם סמסטר באוניברסיטת שיקגו בארה"ב? או אולי באוניברסיטת קיוטו שביפן? ומה עם אוניברסיטת מונש שבאוסטרליה?

 

בפקולטה לניהול תוכלו ללמוד במסלולMBA  ייחודי המשלב סמסטר בחו"ל, למשל באוניברסיטתNYU  בניו יורק. "במסגרת לימודי ה-MBA שלי ביליתי סמסטר באוניברסיטת יורק שבטורונטו, קנדה", מספר אלון, בוגר תואר שני בפקולטה לניהול. "לשבת בכיתה במדינה זרה עם סטודנטים מכל העולם זאת חוויה חד פעמית. ללמוד על עסקים, מלכ"רים ומנהיגות, בסביבה גלובלית, נותן ללימודים ערך מוסף גדול. מעל הכל היה כיף להכיר חברים מכל העולם ולבלות איתם שעות רבות בעיר מדהימה".

 

 

בית הספר הבינלאומי - להישאר קרוב ולהרגיש רחוק

1,200 תלמידים מ-40 מדינות בעולם לומדים באנגלית באוניברסיטת תל אביב. בבית הספר הבינלאומי של אוניברסיטת תל אביב תוכלו ללמוד תארים מלאים באנגלית. שתיים מהתכניות מאפשרות לימודי תואר ראשון (הנדסה ו-liberal arts), והיצע תכניות התואר השני הנלמדות בשנה אחת, רחב וכולל בין היתר MBA, תקשורת פוליטית, וכן שלל תכניות בתחומי מחקר הקשורים ישירות או בעקיפין לחיים בישראל ובמזרח התיכון: לימודי המזרח התיכון, ארכיאולוגיה, יישוב סכסוכים, דיפלומטיה וביטחון ועוד.

 

אם אתם רוצים להכיר ולבלות עם סטודנטים שמגיעים ממדינות זרות תוכלו גם אתם להירשם לתכנית הבינלאומית (שכר הלימוד גבוה מזה של תארים רגילים) ולבלות את כל התואר בהרצאות ובסמינרים באנגלית. את העבודות תצטרכו לכתוב באנגלית, אז קחו זאת בחשבון, אבל מצד שני תזכו להכיר חברים מכל העולם, ובתום הלימודים תהיה לכם ספה נוחה לישון עליה בארה"ב, בסין, ביפן, בדרום אמריקה, באפריקה ובעוד מקומות רבים בעולם. כי בשביל מה יש חברים?!

 

להרגיש אמסטרדם בדרך להרצאה

מתגעגעים לביקור באמסטרדם או לסוף השבוע שביליתם בקופנהגן? השאירו את הרכב בבית והגיעו לשיעור עם אופניים. בכניסה הראשית לאוניברסיטה ממוקמת תחנת תל-אופן, והקמפוס כולו מרושת בשבילי אופניים. מחוץ לכל בניין תמצאו תחנות עגינה לאופניים, ויש אפילו מלתחות לרוכבי אופניים שבעזרתן תוכלו להגיע לשיעור רעננים וריחניים.

 

קאן זה כאן - פסטיבל סרטי סטודנטים

בכל שנה מארגן בית הספר לקולנוע וטלוויזיה ע"ש טיש את פסטיבל סרטי הסטודנטים הבינלאומי, המדורג כאחד הפסטיבלים החשובים מסוגו בעולם. שבוע שלם של קולנוע צעיר ונועז, סדנאות וכיתות אמן. ריצ'רד גיר, אמיר קוסטריצה ("חתול שחור, חתול לבן"), ג'וזפה טורנטורה ("סינמה פרדיסו"), מרצ'לו מסטרויאני, ג'ים שרידן ("כף רגלי השמאלית") ועוד רבים וטובים אחרים כבר הספיקו להיות אורחיו של הפסטיבל.

 

בפסטיבל הבא, שייערך בקיץ הקרוב (9-15.6.2016), תוכלו לפגוש בכל יום סטודנטים מחו"ל שהוזמנו להקרין את סרטיהם בפסטיבל. רוצים להרגיש עוד יותר חו"ל? תוכלו להתנדב לארח את הסטודנטים הזרים ולהכיר להם את המקומות הכי שווים בתל אביב.

 

בבניין גילמן מסתתרים "איים אקדמיים של חו"ל"

בתוך הקמפוס יש "איים של חו"ל", שמציעים הפסקה לכמה שעות מהמציאות הישראלית. בבניין גילמן יש שיעורים שלמים שבהם בקושי תשמעו עברית, ובקורסים רבים דנים בנושאים שרחוקים מההוויה הישראלית. כך למשל תוכלו ללמוד בפקולטה למדעי הרוח בחוגים כגון לימודי מזרח אסיה, חוג שיפגיש אתכם עם הציביליזציות הגדולות והמפוארות של האזור, כולל קורסים במנדרינית, סנסקריט והינדי. בנוסף קיימות בפקולטה תכניות הלימודים אנגלית ולימודים אמריקניים, לימודי הערבית והאסלאם, לימודי צרפת, הקבץ בנושא אמריקה הלטינית במסגרת התכנית הרב-תחומית ועוד. 

 

Ambassador’s Club

מה יותר חו"ל מהקורפוס הדיפלומטי? בקמפוס מתקיים פורום ותיק של הרצאות שגרירים זרים. הם באים לפגוש את הסטודנטים ואת הסגל ולדבר על נושאים שנמצאים על סדר היום התקשורתי העולמי. שאלו מאבא את החליפה והצטרפו למפגש הבא. ההרצאות פתוחות לכולם, הירשמו לרשימת התפוצה בכתובת הבאה ותתעדכנו על המפגש הקרוב.

 

בואו להכיר באדיז חדשים

החברים שלכם מהשכונה כבר משעממים אתכם? בואו להכיר באדיז חדשים. הם אולי לא ידברו אתכם על הפרק האחרון של "כפולים", אבל בטוח שתחשפו לעולמות חדשים. תכנית ה-buddy system  של אגודת הסטודנטים נותנת לכם אפשרות להכיר חלק מ-1,200 הסטודנטים הבינלאומיים שלומדים אצלנו בקמפוס.

 

מטרת התכנית היא לחבר בין סטודנטים בינלאומיים לסטודנטים ישראליים, כדי להעניק להם "חוויה ישראלית" ולעזור להם להתאקלם לחיים בתל אביב בכלל ובאוניברסיטה בפרט. זה גם הצ'אנס שלכם להכיר אנשים ממקומות ותרבויות אחרות.

רוצים להיות BUDDY? היכנסו לטופס ההרשמה לתכנית >

 

קריירה בינלאומית

להיות סטודנט זה לא זול. איכשהו צריך לשלם על כל כוסות הקפה ועל אינסוף צילומים והדפסות. בדיוק בשביל זה קיים המרכז לפיתוח קריירה, שימצא לכם עבודה, בתקווה, לפני שתספיקו לומר "אספרסו כפול עם חלב חם בצד". ואם כבר לעבוד, אז למה לא בחברה בינלאומית? היכנסו לדף הפייסבוק של המרכז לפיתוח קריירה ותוכלו למצוא משרות ב-IBM, ב-PAYPAL ובגוגל.

 

הגן הבוטני

בקצה המזרחי של הקמפוס נמצא אוצר אמיתי – הגנים הבוטניים של האוניברסיטה. יותר מ-30 דונם של פסטורליות עם יותר מ-3,300 מינים של צמחים ועצים, בהם אוספי צמחים מכל העולם. סיור קטן יעזור לכם להתנתק מעומס הלימודים ולהטעין מצברים.  

 

כל מי שרוצה להעלות זיכרונות מהטרק בדרום אמריקה מוזמן להיכנס לחממה הטרופית ולהרגיש לזמן קצר כמו ביער גשם מהביל, למשל בג'ונגלים של קוסטה ריקה, בערך. רוצים להיזכר בחופשה במקסיקו? בגן הבוטני יש את אוסף הקקטוסים והסוקולנטיים הגדול בארץ. לא צריך לתאם מראש ואין דמי כניסה. פשוט פותחים את שער הגן ואתם בחו"ל.

 

תמונה מהטיול במקסיקו? לא! אלו הקקטוסים בגן הבוטני. צילום: יובל ספיר

 

ביה"ס למוזיקה ע"ש בוכמן-מהטה

בתוך בניין "בוכמן-מהטה" הסמוך לכניסה הראשית של האוניברסיטה (שער 7), חבוי עולם של צלילים וקולות - מיקרוקוסמוס קטן של עולם המוזיקה הבינלאומי. אולם הקונצרטים הגדול, אולם קלרמונט, יחזיר אתכם לטיול בר מצווה באירופה הקלאסית שעשיתם עם ההורים. ההשפעות הווינאיות של הארכיטקטורה והעוגב הגדול שמשקיף על האולם מוסיפים לאווירה נופך אירופאי-כנסייתי.

 

במהלך שנת הלימודים מתמלא ביה"ס ברסיטלים ובקונצרטים של מוזיקה מגוונת. מהקלאסיקה המוכרת של מוצרט, בטהובן, באך וחבריהם, ועד למוזיקה חדשה המגיעה מארגנטינה, ספרד, בריטניה ואיטליה, תוכלו להתנתק מהיומיום ולשקוע בצלילים מדהימים לשעה קלה. לאורך השנה תוכלו גם להגיע לסדרת קונצרטים – אם אתם סטודנטים אתם זכאים להנחה של 50% ממחיר הכרטיס. ויש גם רסיטלים חינמיים.

 

רשימת הקונצרטים המלאה נמצאת באתר מפעל המנויים, ואחרי פרסומי התאריכים של הרסיטלים החינמיים תוכלו לעקוב בעמוד הפייסבוק של ביה"ס.

 

אנסמבל האופרה של בית הספר למוזיקה על שם בוכמן מהטה

אוניברסיטת תל אביב עושה כל מאמץ לכבד זכויות יוצרים. אם בבעלותך זכויות יוצרים בתכנים שנמצאים פה ו/או השימוש
שנעשה בתכנים אלה לדעתך מפר זכויות, נא לפנות בהקדם לכתובת שכאן >>